Használati útmutató matracokhoz

A matracot zárt helyiségben, normál páratartalom és hőmérséklet mellett javasolt használni és tárolni,
továbbá a matracot javasolt hetente szellőztetni!
Óvni kell a matracot a nedvességtől, tisztítani vízzel és az erre alkalmas tisztítószerekkel lehetséges.

A matracot fa lécekre téve kell használni, amely biztosítja a megfelelő szellőzést a matrac számára.
A matrac huzata cipzárral van ellátva, 40 Celsius fokon mosható.
A matracot legalább 3 havonta egyszer forgatni kell (a lábrésznél levő fele a fejrészhez legyen forgatva).
A matracokkal kapcsolatban esetleges elállási, vagy visszaküldési jogát csak abban az esetben gyakorolhatja, ha a terméket eredeti, bontatlan csomagolásban (nem a külső csomagolóanyagra vonatkozik, hanem a közvetlen a matracot védő fóliacsomagolásra) küldi vissza részünkre.
Egyéb módon a visszaküldött terméket higiéniai okok miatt nem áll módunkban befogadni.
Az esetleges visszaküldés esetén a csomag visszaszállításának költsége a vásárlót terheli.


Matracok ápolása, tisztítása

  1. Porszívózzuk ki. Szedjük le az ágyneműt és a matracvédőt, majd alaposan porszívózzuk át a felszínét. Ezzel eltávolítjuk a hámsejteket, a porokat és az egyéb törmelékeket róla.
  2. Szagtalanítsuk. Szitáljunk szódabikarbónát a matracra és hagyjuk ülni 30 percig. A szitálás előtt hozzákeverhetünk 5 csepp illóolajat is, ha kellemes illatot szeretnénk elérni – igaz, ez néhány nap alatt elillan. Ha letelt a fél óra, porszívózzuk le a szódabikarbónát.
  3. Távolítsuk el a foltokat. A legkönnyebben akkor küzdhetünk meg a makacs foltokkal, ha még frissek, de ne essünk kétségbe akkor sem, ha már régebben hagytak nyomot. A matracokon leggyakrabban vér, vizelet, hányás és a testnedvek szoktak foltot hagyni. Ezeket kizárólag hideg vízzel tudjuk eltávolítani, egy csipetnyi só és szódabikarbóna segítségével. A keveréket hagyjuk állni 30 percig, majd nedves ruhával töröljük le, de ne semmiképp ne dörzsöljük. Ha nagyon makacs foltról van szó, használhatunk erre alkalmas kárpittisztítót is, vagy tisztító céghez is elvihetjük a huzatot.