Matrac tudásbázis

Matrac típusok és fő jellemzőik

 

 

Számos matrac fajta érhető el a piacon, más és más jellemzővel. A fő matrac fajtákat lásd lent, melyekkel részletesen foglalkozunk matrac típusok átfogó bemutatása cikkünkben. Matracfajták és alapanyagok:

 • Hideghab matrac
 • Kókusz matrac
 • Memóriahab matrac
 • VISCO hab
 • Latex matrac
 • Zsákrugós matrac
 • Bonell rugós
 • Habrugós matrac
 • Farugós matrac
 • Olajokkal átitatott habok
 • Hűsítő habok
 • BIOMATRAC ( LATEX – KÓKUSZ MATRAC )

Hideghab matracok – Az igazán pihentető alvásért

Napjainkban sajnos sokan küzdenek a hátfájás és a kialvatlanság kellemetlenségeivel, viszont kevesen gondolnak rá, hogy egyik oka ezeknek a gyakori panaszoknak a rosszul megválasztott matrac lehet. Persze sokan esküsznek a tollpárnára és dunyhára, vagy az olcsó szivacsos megoldásokra, de vajon tényleg ezek adják testünknek a megfelelő alátámasztást?

Szerintünk a hideghab matracok jelenthetik a megoldástű! A hideghab matrac a hagyományos szivacshoz képest egységes, homogén és nagy rugalmasságú. Rendkívül jó alaktartó képességű, mindemellett pedig tartós anyagból készül.

A hideghab matrac egyedülálló mikrocellás felépítésének köszönhetően azonnal reagálva veszi fel testünk minden vonalát. Ez az a folyamat, ami elosztja testsúlyát és megelőzi a kellemetlen nyomáspontok kialakulását, melyek főleg a csípő, a karok, és vállak környékén gyakoriak, és amelyek keringési rendellenességeket, zsibbadtságot, merevséget vagy fájdalmat okozhatnak. A hideghab matracok az allergiás vagy asztmás betegeknek is ajánlottak, mert hipo-allergén voltuknak köszönhetően ellenállóak a házi poratkákkal szemben is.

Ha úgy dönt, hogy szeretne tenni egészségéért minőségi hideghab matraccal, forduljon hozzánk bizalommal

Matracvásárlás – egyben, vagy külön?

Matracvásárláskor nem csak a matrac anyaga az eldöntendő kérdés, bár kétségkívül általában ez a legnehezebb. Azonban pároknál felmerül a kérdés: egy nagy matracot vegyenek, vagy inkább kettő egyszemélyeset?

Természetesen, ha mindkét félnek megegyeznek az igényei a matraccal kapcsolatban, ugyanazt találják kényelmesnek és hasonló súllyal is rendelkeznek, egy nagyobb matracot érdemes venni. Fontos továbbá, hogy csak akkor vásároljunk ilyen típust, ha egyik fél sem szeretné mozgatható ágyráccsal használni azt.

Nagyobb súlykülönbség esetén érdemes a külön matracos megoldást választani, vagy egy nagy matracot, de két különböző oldallal. Előfordul, hogy a két félnek másfajta matrac tetszik, mást érez kényelmesnek. Ebben az esetben ne kössünk kompromisszumot, mert ha nem kényelmes a matrac, nem lesz pihentető az alvás! Mozgatható ágyrács használata esetén szintén a két külön matrac a jó megoldás.

Ha minőségi matracot, fa ágykeretet szeretne vásárolni, forduljon hozzánk bizalommal!

A matrac választás szabályai

Az egészségünk olyan kincs, amire egész életünkben vigyáznunk kell, ám a testünk csak akkor képes legyőzni a betegségeket és az immunrendszerünket érő támadásokat, ha elegendő támogatást kap a regenerálódásra. A regenerálódás egyik hatékony eszköze az alvás. A valóban pihentető alvás a kiváló ágymatrac függvénye is. De honnan tudjuk, hogy a megfelelőt választjuk?

Az ágymatrac kiválasztásánál elsődleges szempont annak anyaga és felépítése. A minőségi matracok ergonomikus felépítésűek, tehát egyrészt az emberi test anatómiai felépítését követik, másrészt megtámasztják azt a szükséges pontokon, így például a derék és a nyakrésznél. Nem jó, ha a matrac túl puha, de a végletekig kemény se legyen, azonban gerincünknek inkább a keményebb változat tesz jót. A választásnál a testsúly és a magasság is mérvadó, a természetes anyagok előnyben részesítése pedig az allergiások életét könnyíthetik meg.

Minőségi matracot vásárolna? Nézzen körül megújult, folyamatosan bővülő kínálatunkban, és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő matracot?

Az életünk egy harmadát alvással töltjük, így rendkívül fontos tisztában lennünk annak élettani hatásaival. Az alvás regenerálja szervezetünket, ezért mindennap megfelelő időt kell rá szánnunk. Szervezetünk felfrissülése érdekében elengedhetetlen, hogy jó minőségű matracot válasszunk. A vásárlás előtt több tényezőt is figyelembe kell vennünk, hiszen a célunk, hogy több éven keresztül szolgálhasson minket.

A helyesen kialakított matracnak az egész testünket alá kell támasztania, ennek okán lényeges szempont a keménység, amely az alátámasztást biztosítja. Ha a matrac túlzottan besüpped, az nem tesz jót a gerincoszlopunknak, emiatt érdemes egy kicsivel keményebbet keresnünk.

Praktikus kipróbálni személyesen is a matracot, ha lehetséges, hogy meggyőződhessünk a helyes tartásáról. A próba során a legcélszerűbb, ha hátunkra fekve dőlünk rá, amely során a matracnak szorosan követnie kell vonalunkat. Ezután érdemes oldalfekvésben is letesztelnünk. Ha például a matrac ebben a pozícióban nyomja a csípőnket, akkor olyat semmiképpen sem szabad választanunk. Miután megtaláltuk az ideális típust, ne felejtsünk tájékozódni az anyag fajtájáról és tisztítási módjáról.