Fogalomtár

Dual Plus hideghab matrac

Hideghabok tulajdonságai

„Az érezhető kényelem” A HIDEGHABOK érzékelhetően növelik a fekvőfelületek komfortját. Messzemenően jobban követik a test körvonalait, mint a hagyományos habok. A gyártástechnológiából és a speciális cellaszerkezetből adódóan a hideg habok kiemelkedően rugalmasak és a hagyományosnál nagyobb alátámasztó erővel rendelkeznek, ezáltal a fekvőfelületen a nyomáseloszlás a lehető legoptimálisabb. Ez hosszantartó igénybevétel esetén sem okoz anyag kifáradást. A hideghab matracok millió számra tartalmaznak mikroszkopikus csatornákat. Ezek a nagyon vékony csövek illetve csőhálózatok biztosítják a tökéletes levegő ventillációt és a hatékony nedvességelvezetést, ezáltal tovább növelve a matracok komfortját és élettartamát. A hideg habok segítik, könnyebbé teszik a felhasználójának a fekvés közbeni mozdulatait, ellenenergiája hozzáadódik a fekvésből felálló test mozgási energiájához, és így megkönnyíti a felületről való elmozdulást, felállást. A fárasztási és más vizsgálatok is igazolják miszerint a hideghabok intenzív használat esetén is kisebb deformációt szenvednek el, mint a többi matraciparban használt anyag. A felhasználó kellemes közérzetét az biztosítja, hogy nincs besüppedés, ki gödrösödés és a párnázó anyagra visszavezethető hátfájás.

Asgard matrac

Zsákrugós matrac tulajdonságai

A bonell elavultságát és korszerűtlenségét felismerve a gyártók kifejlesztették a zsákrugót, amelynek elve, hogy a rugótestek kisebb méretűek és egy kis textil tasakba bevarrva majdnem függetlenül mozognak egymástól. Természetesen a zsákrugós matracok ergonómiai alakíthatósága klasszisokkal meghaladja a bonell rugós matracokat, azonban a megfelelő zónázott kialakítás csak a felsőbb kategóriákban található meg.

Kellemetlen tulajdonsága, hogy az elektromos sugárzásokat részben összegyűjti.

blank

Memóriahab matrac tulajdonságai

Memory hab, memóriahab egy úgynevezett, viszkoelasztikus poliuretánból készült. Hőmérséklet-érzékeny, minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál nagyobb viszkozitása (ellenáll a változásnak) van, míg a magasabb hőmérsékleten hajlamosabb a nagyobb rugalmasságra. Emellett nyomásra érzékeny. Ez azt jelenti, hogy a memória hab matrac képes a testvonal követésre milliméter pontosan, miközben lehetővé teszi, hogy minden helyen egyenletesen támassza alá a testet, hogy a nyomáspontokból adódó nyomáskülönbségek a legjobban eloszlatásra kerüljenek. A test legnagyobb nyomás kifejtő pontjai: a váll, csípő, térd, és a fej. A memória hab matracon többet pihenünk kevesebb idő alatt, mint a hagyományos rugós és habmatracokon. Ha allergiás, a memória hab matrac ilyenkor is különösen hasznos lehet, mert hipoallergén, alapanyagának köszönhetően távolt tartja a háziparatkákat. Az emlékező hab termékeket használók számára tehát jelentős előnyöket rejthet ez a hab, különösen azoknak, akik vérkeringése nem kielégítő, ízületi bántalmakban, álmatlanságban vagy éppen csontritkulásban szenvednek.

A memory hab kellemetlen tulajdonsága, hogy a test befülledhet a rossz átszellőzés miatt.

blank

Latex matrac tulajdonságai

A latex fedőmatrac alkalmazásával csökkentett nyomás nehezedik a testre és a gerincre. A latex fedőmatrac hipoallergén, ezért alapanyagának köszönhetően távol tartja a háziporatkákat.A naturlatexet a kaucsukfa nedvéből állítják elő. A fa kérgéből csapolt gumitejből habosítás útján könnyed, rugalmas anyagot készítenek belőle.Szerkezetére jellemző, hogy a cellák, légjáratok egymással kapcsolatban vannak, így garantálják a megfelelő szellőzést. A latex matrac szerkezetében lévő nagy mennyiségű légcella gondoskodik az optimális párologtatásról, szellőzésről, jól szabályozza az alvási hőmérsékletet. Hőszigetelő képessége mellett a levegő jól átjárja. Felületén és a matrac szerkezetében az atkák nem tudnak megtelepedni. A természetes latex baktériummentes és különféle allergiák esetén különösen jó hatású.Tökéletes higiéniai feltételeket biztosít. A latex matrac pontelasztikusságot biztosít, tehát abban a pontban süllyed, ahol nyomjuk, így alváskor forgolódásunkkal nem zavarjuk a hálótársunkat.

Nivo vákuum hideghab matrac

Vákuum matrac tulajdonságai

A vákuummatracok esetében egy csomagolási technikáról beszélünk, a könnyebb raktározás és költséghatékonyabb szállítás érdekében egy prés alatt összepréselik a matracot kiszorítva a levegőt a hab cellaszerkezetéből, összegöngyölik és henger formára tekerik fel.

Kicsomagolás

A vákuum matrac vákuumcsomagolási eljárással kerül lecsomagolásra. A Vákuum matracok csomagolása két nagyon feszes, szorosan a matrachoz simuló védőfólia rétegből áll, amelyeket úgy kell levágni a matracról, hogy a matrac ne sérüljön meg. A matrac egyik szélén bontsuk meg a fóliát úgy, hogy a matrac huzatát még csak véletlenül se sértsük meg. A megbontott fóliát ezután vágjuk óvatosan tovább, hogy a teljes külső fólia csomagolást el tudjuk távolítani. Ekkor a matrac elkezd lassan majdnem egyenes, lapos formát fölvenni, elkezd visszaáramlani az eredetileg préssel kiszorított levegő a matracba és a matrac térfogata elkezd látványosan növekedni. A vákuum matrac szép lassan elnyeri eredeti formáját, a teljes visszaálláshoz, a matrac eredeti keménységének eléréséhez -gyártók szerint változó időtartam alatt, de- 24-72 óra szükséges.